Районна прокуратура – Горна Оряховица задържа за 72 часа британски гражданин за присвояване

22 Юни 2018 г.

Районна прокуратура – Горна Оряховица ръководи разследване във връзка с  образувано досъдебно производство в РУ Стражица за присвояване на два автомобила, като вчера в качеството на обвиняем е привлечен британски гражданин А. П.  за престъпление по чл. 206 ал 1 НК. За това, че през януари 2018 г.  в с. Лозен, общ. Стражица, противозаконно присвоил два леки автомобила „Ивеко дейли“, една двуосна платформа и едно туристическо ремарке, всички на обща стойност 27 142 лв, собственост на двама британски граждани.

Районна прокуратура – Горна Оряховица, с определение на наблюдаващ прокурор, задържа за срок от 72 часа  британския гражданин А. П. и внесе  искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „ задържане под стража“.

А.П. няма постоянен адрес в страната по данни на Служба „Миграция“  и няма статут на постоянно пребиваващ в България.  Деянието за което е привлечен в качеството на обвиняем е тежко умишлено престъпление и за него закона предвижда наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода. Срещу лицето има висящо досъдебно производство за измама на чужди граждани, което се наблюдава от СРП.

Районна прокуратура – Горна Оряховица счита, че има основания лицето да се укрие или извърши друго престъпление, поради което  е внесла искане за вземане на постоянна мярка.