29 Януари 2018 г.

Районна прокуратура – Свищов образува досъдебно производство във връзка с нападнат лекар

Сподели

На 27.01.2018 г., в 19, 50 часа  в РУ на МВР – Свищов е подаден сигнал от служител при ЦСМП – Свищов за това, че лекар е  бил нападнат пред входа на МБАЛ – Свищов, в резултат от което  са му  причинени телесни повреди.    

 Незабавно е извършено освидетелстване на пострадалото лице, оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели. В извършването на процесуално – следствените действия участва и наблюдаващия прокурор от РП – Свищов.

Към момента е установено, че  лекарят е бил нападнат докато отивал на работа. При изкачването на стълбите към входа на болницата той чул  бързо приближаващи към него стъпки и се извърнал в посока към шума. В същия момент той получил удар в дясната страна на лицето, в областта на окото. От ударът паднал на земята на лявата си страна, а в това време нападателят бързо се отдалечил и избягал. В резултат от нападението на д-р К. са причинени следните травматични увреждания: спукване на дясна вежда, оток на десен клепач и комоцио.

Пострадалият не съобщава за липса на лични вещи. 

         Под ръководството на прокуратурата се провеждат процесуално – следствени действия и оперативно–издирвателни мероприятия. Проверяват се всички версии относно мотива на нападението, включително и наличието на връзка с упражняваната от пострадалия професия.

 Работата по случая продължава.