Окръжна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа съпруг, инсценирал самоубийство на жена си

25 Януари 2018 г.

На 19.01.2018г. в РУМВР-гр.Свищов е постъпил сигнал за самоубийство на М. К. в необитаем имот в с.Българско Сливово, общ.Свищов.

 При извършените оглед на местопроизшествие и аутопсия е констатирано, че смъртта на жената е причинена насилствено. Въпреки инсценировката за самоубийство на пострадалата, в резултат на извършените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че смъртта е настъпила насилствено.

Установен е и извършителят на  тежкото умишлено престъпление  -  съпруг на убитата. Деянието е извършено при възникнал скандал между двамата съпрузи и нанесен побой, като Л. К. е задушил жената, чрез притискане с ръка на носа и устата. Мотивът е ревност и гняв. След което е направил инсценировка , за да придаде вид, че жената се е самообесила.

С постановление на наблюдаващ прокурор в Окръжна прокуратура- Велико Търново  извършителят на престъплението е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.115 от НК. Задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за вземане на МНО „Задържане под стража“ в ОС-В.Търново по отношение на обвиняемия.

Разследването по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура Велико Търново.