17-годишният, причинил ПТП с 2 загинали- в реанимация, ВТОП отново ще иска арест

12 Юли 2024 г.

Окръжна прокуратура-Велико Търново на 10.07.20224 г. е внесла в Окръжен съд – Велико Търново искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия, причинил ПТП с двама загинали край с. Кесарево.

В съдебно заседание, проведено на 10.07.2024г.,  пред Окръжен съд – Велико Търново е представена епикриза от началник „Отделение за анестезиология и интензивно лечение“ към МОБАЛ „Д-р „Ст. Черкезов“, според която обвиняемият е в реанимация и здравословното му състояние не позволява извеждане от болничното заведение. Предвид обективната невъзможност делото да бъде гледано, съдът е прекратил производството по определяне на мярка за неотклонение.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново по отношение на лицето е наложена мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на страната“. Ще бъде следено здравословното му състояние и когато то позволява  довеждането му пред съда, прокуратурата ще внесе отново искане в съда за вземана на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Окръжна прокуратура – Велико Търново продължава с извършването на активни действия по разследването, с цел приключването му в максимално кратки срокове и предаване на обвиняемия на съд.