Окръжна прокуратура-Велико Търново ръководи разследване за тежко пътнотранспортно произшествие с един загинал

20 Ноември 2023 г.

На 17.11.2023 г. е образувано досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново по повод настъпило тежко пътнотранспортно произшествие с един загинал и един пострадал - престъпление по чл. 343, ал. 1, във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК.

Около 15. 00 часа, на 17.11.2023 г,  на път от с. Мусина за гр. Велико Търново, товарен автомобил "Форд Транзит", управляван от И. Р., на 50 години  и пътник в него на 27 години, движейки се в посока с. Мусина, губи управление  на товарния автомобил, навлиза в лентата за насрещно движение  и се блъска челно в насрещно движещия се влекач „МАН“ с прикачено полуремарке, управляван от Г. Д.

В резултат на произшествието на място е починал 27-годшиният пътник (син на водача) , който е пътувал в буса. Водъчът на буса е откаран в МОБАЛ- В. Търново, където е настанен в интензивно отделение с множество травми и опасност за живота.

Причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие са в процес на изясняване. Извършен е оглед на местопроизшествието. Двата автомобила са иззети като веществено доказателство.

Водачът на камиона е изпробван за алкохол и наркотични вещества с техническо средство, като пробите са отрицателни. На водачът на буса е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват.

Разпитват се свидетели, назначени са експертизи и продължава извършването на всички необходими действия по разследването за пълното изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.