Иззето голямо количество канабис и две задържани лица при спецоперация на служители на ГДБОП във Великотърновско

11 Октомври 2023 г.

В хода на спецоперацията за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества операция, реализирана от  ГДБОП под наблюдението на  Окръжна прокуратура- Велико Търново, са задържани  двама жители на с. Ново село.

Действията на антимафиотите са осъществени през вчерашния ден на територията на селото. В хода на провеждането ѝ, непосредствено след обиране и пренасяне на 40  растения от вида на конопа, отглеждани пред частен дом в селото, са задържани двама местни жители. При последвало претърсване на четири недвижими имота на територията на населеното място, както и на четири автомобила, са намерени и иззети   общо 5 килограма сурова растителна маса, реагираща на канабис, както  и 20 килограма суха маса от същата дрога. 

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354, ал. 1 от НК, работата по което продължава под наблюдение на ОП - Велико Търново.

С постановление на наблюдаващия прокурор двете лица са задържани за срок до 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ .