Окръжна прокуратура- Велико Търново привлече като обвиняем и задържа до 72 часа мъж за опит за умишлено убийство

27 Септември 2022 г.

Окръжна прокуратура–Велико Търново привлече като обвиняем и задържа до 72 часа рецидивист за опит за умишлено убийство на мъж от същия град  – престъпление по чл. 116, ал.1, вр. чл.115, вр. чл. 29 и с чл. 18 от НК.

М.М. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 25.09.2022г, в гр. В. Търново направил опит умишлено да умъртви М.С., като му нанесъл три прободни рани в нож в областта на корема и гърдите. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, като престъплението е останало недовършено поради независещи от дееца причини.

От материалите по делото може да се направи обосновано предположение, че именно М.М. е извършител на престъплението, което се наказва с лишаване от свобода. Налице е реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление (М.М. е осъждан и е привлечен като обвиняем за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив).

С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново, той  е задържан за срок до 72 часа, като предстои внасяне на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража в Окръжен съд – Велико Търново.

        Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.