Окончателно- 18 години затвор за убийство на жена в Горна Оряховица

10 Февруари 2022 г.

Върховният касационен съд окончателно осъди по обвинение на  Окръжна прокуратура – Велико Търново, мъж за причиняване на смърт, след нанесен побой на 40-годишна жена, с която живеел на съпружески начала.

         Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура – Велико Търново. След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителят е признат за виновен и е осъден по повдигнатото му от прокуратурата обвинение. Съдът е признал Н.К. за виновен за това, че на 10.11.2018 г. в гр. Горна  Оряховица, в жилище,  умишлено умъртвил М. П., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, вр. чл. 115 от НК. Той е признат за виновен и за това, че на същата дата и място, чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце причинил на С.С. средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма - престъпление по чл. 129 ал. 2, вр. ал.1 от НК.

За извършеното престъпление Н.К. е осъден на осемнадесет години лишаване от свобода  при първоначален строг режим, както и да заплати на гражданските ищци обезщетение за причинените им от деянието неимуществени вреди в размер на общо 320 000 лева.

Присъдата е приведена в изпълнение.