Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд обвиняема, ползвала неправомерно чужда банкова карта

20 Януари 2022 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Д.П. за това, че в периода от 04.09.2019 г. до 05.09.2019 г. в град Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, използвала платежен инструмент – банкова карта, без съгласието на титуляря, като извършила седем успешни транзакции от различни терминали, на обща стойност 173,94 лева - престъпление по чл. 249, ал. 1, във вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Обвиняемата работела като продавач-консултант в бензиностанция в гр.Велико Търново и на 04.09.2019 г. обслужвала клиенти на касата. Около обяд клиент платил зареденото от него гориво чрез безконтактната си банкова карта, но я забравил на гишето. Обвиняемата видяла картата и я прибрала в касата. До края на работната ѝ смяна, пострадалият не се върнал да си я потърси . Тогава обвиняемата решила да се възползва от нея и да си напазарува стоки за лични нужди. По-късно  вечерта, както и на следващия ден, Д.П. посетила МОЛ  и извършила седем покупки в различни търговски обекти, на обща стойност 173,94 лв., които ги заплатила безконтактно чрез чуждата карта.

Обвиняемата е възстановила причинените от нея щети.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.