9 Декември 2021 г.

Окончателно – петнадесет години затвор за убийство на скитник, по повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Велико Търново

Сподели

Петнадесет години затвор при първоначален строг режим  е окончателната присъда, която ще изтърпи за убийство на скитник подсъдим, предаден на съд от Окръжна прокуратура – Велико Търново. Присъдата е потвърдена от Върховен касационен съд, след като делото бе разгледано от три съдебни инстанции.

А. Х. бе признат за виновен в това, че за времето от 26.04.2019 г. до 30.04.2019 г., в гр. Горна Оряховица, в необитаема сграда,  в съучастие с Д. Д. (починал), като извършител, умишлено умъртвил Д. Й. от гр. Левски, чрез нанасяне на множество удари с юмруци и ритници в областта на главата и тялото, с което му причинил несъвместима с живота открита черепно - мозъчна травма.

Тримата водили скитнически начин на живот и обитавали изоставена сграда в града. Между тях избухнал скандал, при който А. Х. и Д.Д. нанесли побой на пострадалия и в резултат на причинените травми той починал.

Решението на ВКС не подлежи на обжалване.

          Присъдата е приведена в изпълнение.