Окръжна прокуратура- Велико Търново задържа за 72 часа мъж за държане с цел разпространение на 202 килограма амфетамин

12 Ноември 2021 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура–Велико Търново се провежда разследване по досъдебно производство за държане с цел разпространение на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

Досъдебното производство е образувано на 11.11.2021г., по реда на чл.212, ал 2 от НПК, от ОД на МВР- В. Търново за това, че на същата дата в гр. Велико Търново без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, в лек автомобил са държани с цел разпространение високо рискови наркотични вещества - амфетамин. Извършени са неотложни следствени действия – претърсвания, разпити и са назначени експертизи.

В хода на разследването в качеството на обвиняем е привлечен 27- годишен мъж за престъпление по чл. 354а, ал 2 от НК. Държаните наркотици са в особено големи размери - 202 кг. амфетамин, на стойност около 6 милиона лева и канабис на приблизителна стойност около 900 лева.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново, лицето е задържано за срок до 72 часа, като предстои внасяне на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража“ в Окръжен съд – Велико Търново.

         Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.