Окръжна прокуратура – Велико Търново води досъдебно производство за тежко ПТП с трима загинали край с. Козаревец

22 Март 2021 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново води досъдебно производство във връзка с настъпилото тежко пътнотранспортно произшествие, при което загинаха трима и пострадаха още четирима човека. Досъдебното производство е образувано по чл.343, ал 3, б. Б от НК, за причиняване на смърт на повече от едно лице по непредпазливост, съобщи Йордан Кожухаров, наблюдаващ прокурор, днес, на съвместен брифинг с комисар Христо Христов, заместник-директор на ОД МВР – Велико Търново.

Тежкият инцидент е станал късно вечерта на 21.03.2021 г.,  на пътя София – Варна, в района на разклона за горнооряховското село Козаревец.  След челен удар между автобус, пътуващ в посока София – Варна, управляван от 45-годишен мъж и товарен автомобил «Волво», с прикачено полуремарке,  управляван от 51-годишен мъж са загинали двамата шофьори и един пътник. Четирима от пътниците в автобуса са пострадали.

„По образуваното досъдебно производство е извършен оглед на местопроизшествието. Двете превозни средства, които са силно деформирани са репатрирани до база на МВР, за извършване на огледи и съдебно-технически експертизи за установявана на техническата им изправност“, каза прокурор Кожухаров. Починалите лица са извозени до болницата в гр. В. Търново, където са извършени съдебно-медицински експертизи и са взети кръвни проби от водачите за установявани наличие или липса на алкохол в кръвта. Разпитани са свидетели. Осъществен е контакт с фирмите, собственици на МПС и е изискана документация, необходима за извършваните  превози. Събират са доказателства за установяване на механизма и причините, довели до тежкия пътен инцидент.

Действията по разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.