7 Март 2021 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново и МВР разкриха грабеж на възрастна жена във Виноград

Сподели

Прокуратурата и МВР са изключително чувствителни към деяния спрямо възрастни и самотно живеещи хора и ще бъдат безкомпромисни към извършителите», каза окръжния прокурор Христо Христов на брифинг, който се проведе днес.

Старши комисар Димитър Машов уточни, че за броени часове служители на полицейското управление в Стражица са задържали съпричастен в извършването на грабеж. Сигнал за случая е получен вчера сутринта. По данни на тъжителя, в петък около 23,30 ч., в жилище в с. Виноград, обитавано от 77-годишна жена влезли двама непознати. Прилагайки сила, спрямо обитателката те са й отнели златни накити, раница със 600 лв. и лични документи, след което са я вързали и заключили в избеното помещение. От проведените незабавни действия по разследването е установен и задържан единият от заподозрените – 18-годишен от същото село, известен на полицията и осъждан.

Досъдебното производство е образувано по чл.198, ал. 1, във връзка с чл. 20 от НК от Районна прокуратура – В. Търново – ТО – Г. Оряховица, уточни наблюдаващия прокурор Ивайло Гайдаров.  Той обясни, че усърдно се работи по две направления, като не се пестят сили и средства за това – установяване на другия извършител и установяване на инкриминараните вещи, за да бъдат върнати на пострадалата. Още вчера 18-годишният извършител е привлечен, като обвиняем. С постановление на прокуратурата е задържан за 72 часа. В понеделник прокуратурата ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража срямо лицето.

Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата