Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност под наблюдението на Окръжна прокуратура – Велико Търново се проведе на територията на РУ – Свищов

17 Септември 2020 г.

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност под наблюдението на Окръжна прокуратура – Велико Търново се проведе на територията на РУ – Свищов.

Привлечени, като обвиняеми са 5 лица, образувано е едно бързо производство за притежание на наркотични вещества. Заведени са 10 преписки, от тях 4 за държане на акцизни стоки без бандерол, 1 за грабеж, 2 за кражби и 3 за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, извършителите на всички деяния са установени.

Задържани са 3 лица, едно от които е с влязла в сила присъда и е предадено на съответните служители за вземане на отношение.

Проверени са 23 автомобила и 43 граждани. Съставени са 8 акта, от тях 4 по Закона за движение по пътищата, 3 по Закона за българските лични документи и 1 по Закона за гражданската регистрация. Наложени са 24 глоби по фиш. Връчени са 100 електронни фиша. 

В операцията участваха служители на РУ – Свищов и сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В.  Търново.