Районна прокуратура-Павликени внесе, в съда, искане за задържане на извършител на поредни кражби, осъждан пет пъти преди това за същите деяния

23 Януари 2020 г.

Районна прокуратура- Павликени внесе, в съда, искане за вземане на  мярка за неотклонение  задържане под стража по отношение на лице, привлечено като обвиняем за извършени кражби и опит за кражба на вещи.

Прокуратурата е привлякла като обвиняем В.В. по досъдебно производство, за това, че за периода от 03.11.2019 г. до 08.12.2019 г. в гр. Павликени, обл. Велико Търново, действайки при условията на продължавано престъпление извършил две  кражби на движими вещи – акумулатори, собственост на различни фирми на обща стойност 900 лева. И за това, че на 20.01.2020 г. направил опит да отнеме от владението на собственика движими вещи – месингови батерии и водопроводни кранчета, като опита останал недовършен поради залавянето му от автопатрул при РУ Павликени.

С постановление на наблюдаващ прокурор лицето е задържано за срок от 72 часа, с цел довеждането му пред съд.

От събраните по делото доказателства, прокуратурата счита, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража на обвиняемия, т.к. може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, за които се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години. Лицето е осъждано 5 пъти за престъпление против собствеността и съществува реална опасност то да се укрие или да извърши друго престъпление.