Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд мъж, теглил неправомерно пари от чужда дебитна карта

20 Юни 2018 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, теглил неправомерно пари от чужда дебитна карта.

Обвинението срещу И. Д. е за това, че на 11.08.2017 г., в 22:37 часа, в гр. В. Търново, използвал платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляря й, като чрез АТМ устройство, извършил операция с карта – успешно теглене на АТМ устройство на сумата от 200 лева. Престъпление по чл. 249 от НК.

Обвиняемият и пострадалият се познавали добре, работели заедно на строителен обект и били настанени, заедно с други колеги от фирмата в квартира в града.

На 11.08.2017 г., вечерта, обвиняемият, пострадалият и техните колеги се събрали в квартирата. Докато си говорели и консумирали алкохол, обвиняемият попитал колегата си какъв е ПИН кода за дебитната му карта. Последният казал ПИН кода за картата си, без да подозира, че обвиняемият ще се възползва от това. И. Д. добре знаел къде стоят личните вещи на колегата си и по време на вечерта, отишъл до стаята и взел дебитната му карта.  Казал на останалите, че ще излезе да купи бира и тръгнал към най-близкия банкомат, като с чуждата дебитна карта изтеглил 200 лева. След това се върнал в квартирата и върнал дебитната карта на мястото й.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.