Районна прокуратура – Елена предаде на съд мъж за унищожаване на чужди вещи

18 Юни 2018 г.

Районна прокуратура – Елена внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за унищожаване на чужди вещи в търговски помещения.

Обвинението срещу Д. И. е за това, че на 25/26.05.2017 г., в гр. Златарица, при условията на продължавано престъпление, унищожил противозаконно чужди недвижими и движими вещи, на обща стойност 1181,28 лв.  /На 25.05.2017 г.,  унищожил двукрила ПВЦ - врата,  поставена на вход на кафе-бар и на  26.05.2017 г.,  унищожил входна ПВЦ – врата и охранителна система в пицария/. Престъпление по чл. 216, вр. чл. 26 от НК.

На 25.05.2017г. обвиняемият и негови приятели се черпили в заведенията в центъра на града. Около 21:30 часа решили да се приберат по домовете си. Преминавайки покрай сграда, в която се помещава вече неработещо „кафе-бар“, обвиняемият решил да се качи на втория етаж и да види какво има в помещението зад заключените врати. Започнал да блъска и дърпа двукрилата ПВЦ врата, като при огъването й се начупило стъклото на остъклението му. През получения отвор обвиняемият погледнал вътре, след което си тръгнал и настигнал своите приятели.

По-късно същата вечер, заедно с приятел отишли до центъра, за да си купят цигари.  Преминавайки покрай бивша пицария, обвиняемият решил да влязат вътре, за да видят какво има. Ритнал  и счупил вратата. През полученият отвор влязъл, но докато оглеждал помещението се задействала охранителната система на пицарията. Тогава обвиняемият скъсал два от проводниците на захранването на сигнално охранителната техника и без да взема нищо напуснал помещението.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.