Окръжна прокуратура – Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с тежък пътен инцидент, при който е загинал автомобилен състезател, а навигаторът му е ранен

23 Октомври 2023 г.

Окръжна прокуратура – Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с тежък пътен инцидент, при който е загинал автомобилен състезател от Велико Търново, а навигаторът му е пострадал.

Произшествието възникнало около 11:40 часа на 21 октомври 2023 година на черен път в района на село Тушовица по време на тренировъчен тест на макадамово трасе във високата част над селото. Състезателният автомобил се ударил в бетонно съоръжение, излязъл встрани от пътя и се запалил. 50-годишният пилот и неговият навигатор – на 42 г., са транспортирани в болнично заведение. Въпреки усилията на медиците пилотът починал. 42-годишният мъж е настанен за лечение, като опасност за живота му няма.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна – прокуратура – Шумен.