Обвиняем за грабеж на дамска чанта, извършен в условията на опасен рецидив. е задържан за 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен

10 Април 2024 г.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Шумен се води разследване за грабеж на дамска чанта, извършен в условията на опасен рецидив. Към наказателна отговорност за престъпление по чл.199, ал. 1, т.4 от НК е привлечен мъж на 29 години от областния град, добре известен на органите на реда и прокуратурата, който до края на 2023 година е изтърпявал присъда „лишаване от свобода“.

На 8 април 2024 година, около 22:30 часа, в централната част на град Шумен, А.П. забелязал жена, която вървяла сама по улицата. Приближил се до нея и издърпал дамската й чанта. След което избягал в неизвестна посока, отнасяйки със себе си личните вещи на пострадалата, мобилен телефон и сума пари.

Непосредствено след извършения грабеж, А.П. бил установен и задържан. Мъжът е с повдигнати обвинения и наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен е постановил задържането му за 72 часа.

В съда е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, което предстои да бъде разгледано днес.