Мъж, седнал зад волана след употреба на алкохол и причинил катастрофа с полицейски автомобил, е задържан за срок до 72 часа от Районна прокуратура - Шумен

7 Декември 2023 г.

27-годишен мъж от град Нови пазар е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Шумен, след като е привлечен към наказателна отговорност за това, че причинил пътен инцидент с полицейски автомобил, в резултат на който са настъпили значителни материални щети и е пострадал полицейски служител, както и за това, че е шофирал МПС след употреба на алкохол.

К.К. бил задържан на 5 декември 2023 година, след като блъснал паркиран край пътя полицейски автомобил. В резултат от удара той се изместил и ударил намиращ се близо до него полицай, който изпълнявал служебните си задължения. При извършената след това проверка било установено, че обвиняемият е седнал зад волана след като е консумирал алкохол. Техническото средство отчело концентрация от 1,51 промила в издишания въздух, мъжът е отказал да даде кръв за химичен анализ.

Работата по случая продължава. Наблюдаващият случая прокурор от ТО Нови Пазар при Районна прокуратура – Шумен ще внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, спрямо 27-годишния мъж.