Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Шумен и остави в ареста мъж, държал с цел разпространение 65 грама синтетичен канабинол и разпространил 50 грама от същото вещество

14 Май 2024 г.

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Шумен и остави в ареста 33-годишен мъж, държал с цел разпространение и разпространил високорисков синтетичен наркотик. Р.Д. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

Той бил задържан след сделка със забранената субстанция на 10 май 2024 година при специализирана полицейска операция за противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества. При претърсването, от дома на мъжа са иззети общо 65 грама синтетичен канабинол и две електронни везни. Събраните по случая доказателства сочат, че той продал 50 грама от същото вещество срещу сумата от 250 евро на свой познат.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен 33-годишният обвиняем беше оставен в ареста за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Окръжният съд в града определи той да остане задържан под стража.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.