Изменена е мярката за неотклонение на мъж, седнал зад волана след употреба на алкохол и причинил катастрофа с полицейски автомобил, по искане на Прокуратурата в Шумен

14 Декември 2023 г.

По искане на Прокуратурата в Шумен Окръжният съд измени определението на първоистанционния съд за налагане на мярка за неотклонение „домашен арест“ на 27-годишен мъж от град Нови пазар, привлечен към наказателна отговорност за това, че причинил пътен инцидент с полицейски автомобил, в резултат на който настъпили значителни материални щети и пострадал полицейски служител, както и за това, че шофирал МПС след употреба на алкохол. От днес той ще бъде задържан под стража.

Протестът на Районна прокуратура – Шумен беше внесен в съда с искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо К.К. след като той беше оставен под домашен арест от Районния съд. В подкрепа на искането на наблюдаващия случая прокурор бе фактът, че мъжът наруши мярката си за неотклонение само часове след като тя бе определена.

27 – годишният обвиняем беше задържан на 5 декември 2023 година, след като блъсна паркиран край пътя полицейски автомобил. В резултат от удара пострада полицейски служител и бяха нанесени значителни материални щети по полицейската кола, както и по система за контрол на скоростта. При извършената след това проверка е установено, че обвиняемият седнал зад волана след като консумирал алкохол. Техническото средство отчело концентрация от 1,51 промила в издишания въздух.

Определението на Окръжния съд в областния град не подлежи на обжалване и е окончателно.