Окръжна прокуратура – Шумен привлече към наказателна отговорност и задържа за 72 часа 46-годишен мъж, държал с цел разпространение около 1300 грама марихуана

8 Ноември 2023 г.

Окръжна прокуратура – Шумен привлече към наказателна отговорност 46-годишен мъж от града за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. Той ще остане задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане за налагане на най-тежката такава, а именно „задържане под стража“.

К.Д. е задържан на 6 ноември 2023 година при реализация на РУ Нови Пазар при ОД на МВР – Шумен. При претърсване на два адреса, намиращи се в град Плиска и в град Шумен, използвани от 46-годишния мъж, били намерени и иззети около 1300 грама марихуана. Намерено било и друго количество тревиста маса, като точните грамажи на иззетото ще станат ясни след извършване на процесуални действия.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Шумен. Обвиняемият не е криминално проявен и не е известен на органите на реда.