Окръжна прокуратура – Шумен привлече към наказателна отговорност и задържа за 72 часа 45-годишен мъж, държал с цел разпространение кокаин

13 Октомври 2023 г.

Окръжна прокуратура – Шумен привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж от града за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. Той ще остане задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение.

Г.Т. бил задържан на 11 октомври 2023 година при реализация на ОД на МВР – Шумен. Автомобилът, с който обвиняемият се придвижвал, бил спрян за проверка от полицейски екип. При извършените претърсване и личен обиск за пореден път в мъжа били намерени и иззети наркотични вещества. Направеният анализ показал, че се касае за 4,97 грама кокаин с високо съдържание на активното вещество.

Г.Т. е добре известен на органите на реда и е осъждан. Той е търпял присъди „лишаване от свобода“ за убийство и за държане с цел разпространение на забранени субстанции, като и в този случай ставало дума за кокаин.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Шумен. Предстои искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 45-годишния обвиняем да бъде разгледано от Окръжния съд.