Под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен се води разследване за убийство на жена от съпруга ѝ, самоубил се в последствие

10 Април 2024 г.

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 г. от съпруга ѝ К.К. на 57 г.

Сигналът за извършеното престъпление е подаден около 06.50 часа на 10.04.2024 година, на телефон 112.

В началния етап на разследването е установено, че пострадалата Д.М. и К.К. са съжителствали съвместно от 2002 година, като от около 20 години живеели в Испания. През 2016 година те сключили граждански брак. Към края на 2023 година Д.М. се завърнала в България, заедно с двете им деца. Жената два пъти подавала молби за развод до районния съд, които в последствие оттегляла. В началото на 2024 година Д.М. подала молба до районния съд за издаване на заповед за защита от домашно насилие. Малко по-късно тя оттеглила молбата, като издадената заповед за незабавна защита била обезсилена и делото било прекратено.

До момента на инцидента двамата съпрузи, заедно с двете им деца , живеели в къща, стопанисвана и обитавана от родителите на Д.М.

Сутринта на 10.04.2024 година майката на жертвата намерила тялото ѝ в семейната спалня. При извършения оглед по тялото на Д.М. са констатирани шест  прободни рани – четири в областта на врата, една в областта на мишницата и една в гърба. В същата стая, където е открит трупът на Д.М., е намерен и нож, с който, според първоначалната версия, се предполага, че е извършено престъплението.

По-късно е намерено тялото на самообесилия се К.К. в къща, която той бил закупил преди месеци.

По делото се проверяват различни версии относно мотивите, условията и способите и средствата за извършване на деянията, като предстои да се извършат допълнителни огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели, да се  назначат експертизи и да се съберат и други доказателства за установяване на причините, довели до извършеното престъпление.

Действията по разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен от разследващ полицай от ОД на МВР -Плевен.