Плевенски прокурори стартираха инициатива в подкрепа на момичета, настанени във ВУИ "Христо Ботев" в село Подем

21 Декември 2023 г.

Плевенски прокурори стартираха инициатива в подкрепа на момичета и девойки, настанени във Възпитателно училище - интернат "Христо Ботев" в село Подем. Целта е децата в конфликт със закона да бъдат подпомогнати за адаптацията им в социалната среда извън интерната. Инициативата е подкрепена от Асоциацията на прокурорите в България.

На 19.12.2024 година прокурори от Районна прокуратура-Плевен и Окръжна прокуратура-Плевен присъстваха на коледното тържество във ВУИ „Христо Ботев“ село Подем. Пред гости от различни институции учениците изнесоха празнична програма, като изпълниха стихове, песни и танци. Беше представена и кратка драматизация, свързана с традиционните български Коледни обичаи. Гостите и учениците участваха в забавни игри, подготвени от децата.

Чрез събрани от плевенските прокурори средства бяха закупени билети за посещение на филмова прожекция, ваучер за посещение в пицария и подаръци. Председателят на Асоциацията на прокурорите в България и административен ръководител на Окръжна прокуратура- Плевен Владимир Николов връчи ваучера и подаръците на девойките и на ръководството на интерната.

Инициативата на плевенските прокурори в подкрепа на момичетата и девойките, настанени във ВУИ "Христо Ботев" в село Подем ще продължи и за в бъдеще.