Окръжният прокурор на ОП-Плевен Владимир Николов и прокурор Ким Холдън от Кралската прокурорска служба бяха на работно посещение в Затвора- Белене

22 Юни 2023 г.

Владимир Николов -  административен ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Плевен, съвместно с прокурор Ким Холдън от Кралската прокурорска служба и правен съветник в посолството на Обединеното кралство,  проведоха работно посещение на Затвора – Белене, на 14.06.2023 година.

Г-жа Ким Холдън и придружаващите я лица от посолството се запознаха с историята на  Затвора –Белене, етапите от създаването му до настоящия момент, както и условията при които се изтърпява наказанието лишаване от свобода, възможностите за работа в затвора на лишените от свобода.

В рамките на работното  посещение, г-н Камбуров - началникът на Затвора – Белене, представи на гостите ръководния си екип и ги запозна с набелязаните цели за подобряване условията на труд на надзорно-охранителния състав. Представи им и няколко конкретни проекта, целящи подобряване битовите условия и възможностите за обучение.