Окръжна прокуратура-Монтана обявява конкурс за заемане 1 /една/ щатна бройка за длъжността „Старши специалист – снабдител, той и шофьор” , обща администрация, звено „Финансово – стопанска и административна дейност“, по реда на чл.67, ал.1, т. 1 от КТ и съгласно чл.93, ал.1 от Правилника за администрацията на ПРБ

На основание чл. 91 от ПАПРБ конкурсът да се проведе с кандидати, които отговарят на следните условия:

  1. Общи изисквания:

Кандидатът да е лице, което:

1.1. е български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;

1.2. е навършило пълнолетие;

1.3. не е поставено под запрещение;

1.4. не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер;

1.5. не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност;

1.6. да отговаря на изискванията за несъвместимост по чл. 340а, ал. 2 от ЗСВ;

1.7. притежава образование – минимум средно образование;

1.8. трудов стаж– минимум 2 години;

1.9. притежава необходимите професионални и нравствени качества.

1.10. придобита правоспособност като водач на МПС, категория „С“;

2.Специфични изисквания:

2.1.лични делови качества: инициативност, оперативност, комуникативност, способност за работа в екип, способност за работа при кратки срокове.

2.2. отговаря на изискванията за несъвместимост по чл.340а, ал.2 от ЗСВ;

2.3. отговаря на изискванията за заемане на длъжността, предвидени в нормативните актове /вкл. ПАПРБ, в Класификатора по чл.341, ал.1 от ЗСВ/ и допълнително посочени в длъжностната характеристика;      Описание на длъжността:

Старши специалист – снабдител, той и шофьор осъществява материално-техническото снабдяване с инвентар, техника, материали и обзавеждане,  осигурява необходимия транспорт за съответното структурно звено. Връчва призовки, съобщения и други книжа, като куриер  пренася  кореспонденция, печатни материали, съобщения  и други по нареждане на съответния ръководител.

Необходими документи:

Кандидатите подават лично или чрез пълномощник писмено заявление за участие в конкурс в 30-дневен срок, считано от деня, следващ датата на публикуване на обявлението.

Към заявлението се прилагат: декларация от кандидата, по чл.91 от ПАПРБ; подробна автобиография; заверен препис от диплома за завършено образование; медицинско свидетелство за започване на работа; заверени преписи от документи, удостоверяващи продължителността на трудовия стаж и професионален опит; други документи, удостоверяващи изпълнението на изискванията за заемане на длъжността.

От кандидата не се изисква представянето на свидетелство за съдимост.

Място на подаване на документи: Служба „Регистратура, деловодство и архив“ на Окръжна прокуратура – гр.Монтана, намираща се в гр.Монтана, ул.“Васил Левски“ №24 ет.4, където ще е на разположение длъжностна характеристика за запознаване на кандидатите.

Начин на провеждане на конкурса:

Конкурсът ще се проведе от комисия, назначена с отделна заповед по реда на чл.96 от ПАПРБ.

Конкурсната комисия разглежда всяко постъпило заявление, като преценява дали са представени всички необходими документи и дали те удостоверяват изпълнението на минималните и специфичните изисквания за заемане на длъжността. Допуска до участие в конкурса единствено кандидатите, които напълно отговарят на изискванията, посочени в обявата. Оформя в протокол решението си относно допускането на кандидатите за участие в конкурса и изготвя списъци на допуснатите и недопуснатите кандидати. В списъка на допуснатите кандидати се посочват датата на провеждане на конкурса, която не може да бъде по – рано от 14 дни от оповестяване на списъка, началния час и мястото на провеждане на конкурса. В списъка на недопуснатите до конкурса кандидати се посочват основанията за недопускането им. Списъците се подписват от членовете на комисията и не по – късно от 7 дни след изтичане срока на подаване на заявленията за участие в конкурса се поставят на общодостъпно място на таблото за обявления в сградата на прокуратурата в гр.Монтана, ул .Васил Левски № 24 ет.4, както и на Интернет страницата на Окръжна прокуратура – Монтана: https://prb.bg/opmontana/bg/za-grazhdanite/karieri. Писмено съобщава на недопуснатите кандидати съображенията за отказа, като изрично се посочи възможността за възражение до административния ръководител в 7-дневен срок от съобщаването му. Провежда конкурса с допуснатите кандидати чрез събеседване и когато допуснатият кандидат е само един;

Допуснатите до участие в конкурса кандидати се оценяват по следните показатели:

  • познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността;
  • познаване на Етичния кодекс на съдебните служители и Правилника за администрацията на Прокуратура на Република България;
  • професионална мотивация за работа в ПРБ.

Въз основа на проведения конкурс, комисията класира кандидатите съобразно получения от тях резултат.

В 3-дневен срок от приключване на конкурса, комисията представя на административния ръководител протоколът от проведения конкурс и документите на класираните кандидати.

Със заповед, административният ръководител на Окръжна прокуратура – Монтана, определя лицето класирано на първо място, за спечелило конкурса.

Цялата информация във връзка с конкурса /протоколи от работата на комисията, списъци и други съобщения/ ще се оповестяват своевременно в Интернет – страницата на Окръжна прокуратура – гр.Монтана и на таблото за обявления в сградата на прокуратурата в гр.Монтана, ул.”Васил Левски” № 24 ет.4.

Кандидатите задължително попълват декларация –съгласие за обработване на лични данни  и декларация по чл. 340а, ал1 от ЗСВ във вр. с чл.91 от ПАПРБ, в приложения към настоящата обява.

Прикачени документи