Окръжна прокуратура – Монтана предаде на съд обвиняема за престъпление по транспорта със загинала възрастна жена в гр. Вършец

8 Юли 2022 г.

Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.С., привлечена към наказателна отговорност за извършено от нея по непредпазливост престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Обвиняемата е правоспособен шофьор и притежава свидетелство за управление на МПС.

Около 12 ч. на 05.02.2020 г. жената се качила в лек автомобил, м. „УАЗ“, пред дома си на ул. „Република“ в гр. Вършец. Задействала двигателя на колата и потеглила на заден ход, с цел да направи маневра. Въпреки че била длъжна непрекъснато да наблюдава пътя зад управляваното от нея превозно средства, тя не направила това.

В същото време в района на кръстовището минавала 80-годишната Д.П., която обвиняемата не видяла. Последвал удар между задната част на автомобила и възрастната жена. Пострадалата паднала на пътното платно, а управляваното от Д.С. превозно средство минало през тялото й.

Обвиняемата усетила удара и спряла автомобила. Възприела случилото се и се обадила на телефон 112, за да съобщи за произшествието.

Д.П. била транспортирана и настанена в болнично заведение. Въпреки проведеното лечение жената починала вследствие причинените й при ПТП наранявания.

Предстои делото да продължи в съда.