Наложена е мярка за неотклонение „задържане под стража“ на водача на товарен автомобил, предизвикал тежък пътен инцидент на Е 79 с четирима загинали

19 Май 2021 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Монтана съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 29-годишния М.Г., привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него тежко пътнотранспортно произшествие с 4 загинали лица. Престъплението е квалифицирано по чл. 343, ал. 4, вр. ал. 3, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 15.05.2021 г. М.Г. управлявал товарен автомобил м. „Скания“ на път Е 79. В участък на пътя с ограничена скорост на движение до 60 км/ч, при мокра пътна настилка, след десен завой в района за с. Долна Вереница, водачът изгубил контрол върху транспортното средство. Навлизайки в лентата за насрещно движение, той ударил лек автомобил м. „Фолксваген“, вследствие на което колата се забила в друг товарен автомобил.

На място са загинали четири лица - водачът и пътуващите в лекия автомобил. Пострадал е и шофьорът на другия ТИР – турски гражданин, който е на лечение в болнично заведение.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че е налице обосновано предположение за авторството на престъпното деяние и реална опасност обвиняемият за се укрие от правоохранителните органи.

Очакват се заключения по назначените от Окръжна прокуратура – Монтана експертизи.