Два протеста на Районна прокуратура Берковица срещу отказ на Община Вършец да извърши заличаване на незаконни регистрации

30 Юни 2015 г.

            По повод  извършените голям брой регистрации  на граждани по настоящ адрес  в някои от населените места на област Монтана от началото на 2015 година, от  Окръжна прокуратура Монтана и районните прокуратури  в Монтана, Лом и Берковица е извършена  проверка по Закона за гражданската регистрация.

         В резултат на извършената проверка са констатирани нередности и са направени пет предложения от районните прокуратури за заличаване на  незаконните регистрации.  В отговор на направеното  от Районна прокуратура Берковица на основание чл. 145, ал. 1, т. 6 от Закона за съдебната власт предложение е получен отказ от Община Вършец да извърши  заличаване на  незаконните регистрации  на два адреса на територията на общината. Районна прокуратура Берковица е    предприела действия за отмяна на  незаконосъобразния административен акт и е подала пред Административен съд Монтана два протеста срещу отказа на община Вършец да извърши заличаване на незаконните регистрации.