Наложено наказание на водач на лек автомобил, избягал от местопроизшествието при ПТП с пострадала жена в гр. Монтана

25 Ноември 2019 г.

Районна прокуратура – Монтана е сключила споразумение с подсъдимия Р.П., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, пр.4, б. „а“, вр. пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 20.10.2017 г. подсъдимият П. управлявал лек автомобил м. „Ауди“ в района на кръстовището на улиците „Панайот Хитов“ и „Неофит Бозвели“ в гр. Монтана. Той превишил максимално разрешената за населено място скорост на движение за лек автомобил от 50 км/час, като шофирал с 61 км/час. Освен това преди извършване на маневрата „завой надясно“ не се убедил, че няма да създаде опасност за участниците в движението. Вследствие на нарушените правила за движение по пътищата Р.П. причинил средна телесна повреда на жена. След извършване на деянието подсъдимият избягал от местопроизшествието. Пострадалата получила счупване на четири ребра вляво.

Р.П. се е признал за виновен и се е споразумял с прокуратурата за извършеното от него престъпление да му бъде наложено наказание от десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Той е лишен и от право да управлява МПС през следващите дванадесет месеца.

Съдът е одобрил сключеното между страните споразумение. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.