Районна прокуратура – Монтана привлече в качеството на обвиняем и задържа мъж за сексуално посегателство над възрастна жена

6 Март 2024 г.

Под ръководството на Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Берковица, се водят действия по разследване по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 152, ал. 1, т. 1 и т. 2 от НК.

На 05.03.2024 г. е получен сигнал на телефон за спешни случаи 112 за пострадала жена. По делото са събрани доказателства и е установен извършителят на деянието – 32-годишният Т.К.

Изяснено е, че през нощта на 04.03.2024 г. той прескочил бетонова ограда и проникнал в дома на самотно живееща 80-годишна жена. Осъществил с нея полово съвкупление без съгласието й.

Пострадалата била лишена от възможност за самоотбрана, поради трудноподвижност и влошено здравословно състояние.

С постановление на прокурор Т.К. е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпно деяние и е задържан за срок до 72 часа.

Известно е, че Т.К. е неосъждан, води скитнически начин на живот, извършил е опити за изнасилване на други лица от женски пол, за което деяние вече има образувано досъдебно производство.

Предстои Районна прокуратура – Монтана да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.