Обвиняема за незаконно използване на чужда банкова карта в гр. Лом е предадена на съд

18 Януари 2024 г.

Окръжна прокуратура – Монтана предаде на съд обвиняема Ц.А., привлечена към наказателна отговорност за извършено престъпление по чл. 249, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Към м. май 2023 г. 45-годишната жена живеела в дома на Е.Т. в гр. Лом. Мъжът притежавал дебитна карта, по която му се превеждала пенсия. Обикновено я държал в чантата си, а PIN-кода - в незаключен шкаф в дома му.

След поредно теглене на пари мъжът установил липсата на 140 лева. При направена справка в банка разбрал, че сумата е изтеглена на 09.05.2023 г. от конкретен банкомат, докато е бил в дома си.

В хода на разследването е бил изследван запис от видеокамера в района на местопроизшествието. Извършителят на деянието е бил установено – живеещата в дома на пострадалия Ц.А. Тя е била привлечена към наказателна отговорност за използване на чужда банкова карта без съгласието на титуляра.

Обвиняемата Ц.А. е многократно осъждана за извършени престъпления против собствеността, като е изтърпявала и ефективно наложени й с влезли в сила присъди наказания „лишаване от свобода“.

Предстои поредното за нея дело да продължи в съда.