Подсъдим от с. Громшин за хулиганство, съпротива срещу полицейски орган и заплахи с убийство е с наложено ефективно наказание

12 Януари 2022 г.

С наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване приключи делото срещу А.А. (на 36 години), обвинен от Районна прокуратура – Монтана за извършени от него престъпления по чл. 325, ал. 1; чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 144 от НК.

На 09.02.2021 г., в центъра на с. Громшин, област Монтана, подсъдимият А.А. отправил обидни думи и заплахи към кмета на селото – Н.В. С действията си той извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Той е бил привлечен към наказателна отговорност и за това, че на 06.08.2021 г. в същото село обиждал и оказал съпротива на полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. А.А. направил опити да счупи прозорци на полицейския автомобил, да осуети и да скъса документите за задържането му по реда на Закона за МВР. Освен това се заканил с убийство на няколко лица.

Подсъдимият се е признал за виновен за извършените от него престъпления и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Монтана, което съдът е одобрил. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.