Окръжна прокуратура – Монтана разследва убийство на мъж в с. Смоляновци

26 Май 2021 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 116, ал. 1 и по чл. 339, ал. 1 от НК – убийство на рожден син и незаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Около 22,30 ч. вчера, 25.05.2021 г., в Областната дирекция на МВР гр. Монтана е бил получен сигнал за скандал в с. Смоляновци, община Монтана. При посещение на място полицейските служители от Участък Огоста при РУ гр. Монтана установили двама починали – син и майка.

В хода на разследването на случая, към настоящия момент е известно, че след семеен скандал 73-годишен баща прострелял с ловна пушка сина си (на 47 години). Куршумът засегнал коляното му. След произведения изстрел възрастният мъж му нанесъл удар с нож в областта на сърцето. Пострадалият починал на място

До тялото на жертвата е бил открит труп на 70-годишната му майка, без видими следи от насилие. По първоначални данни, жената е починала вследствие шока от убийството на сина й.

Извършителят на убийството е задържан, като е направил пълни самопризнания. Използваните от него оръжия – самоделна пушка, която не е регистрирана, и нож са иззети. Назначени са експертизи.