Подсъдим от с. Габровница се е признал за виновен за използване на чужди банкови карти и се е споразумял с прокуратурата

29 Януари 2021 г.

Окръжна прокуратура – Монтана е сключила споразумение с И.И., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК.

20-годишният мъж от с. Габровница се е признал за виновен за това, че в продължение на месеци – от 06.02.2019 г. до 02.06.2019 г., използвал две чужди банкови карти – дебитна и кредитна, без съгласието на титуляра. Чрез 68 трансакции И.И. извършил плащания към мобилен оператор, задължения по кредити, към Национална лотария, за поръчани различни стоки, зареждане на електронен портфейл. Общият размер на изтеглените суми и извършените разплащания възлиза на 7 764,10 лева.

Днес, 29.01.2021 г., съдът е одобрил сключеното между страните споразумение. На подсъдимия И.И. е наложено наказание от една година и единадесет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Причинената щета е изцяло възстановена на пострадалото лице.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.