Съдът определи мярка за неотклонение „домашен арест” на обвинен в незаконно подпомагане на чужденци да преминават в страната

1 Април 2016 г.

Съдът определи мярка за неотклонение „домашен арест” на обвинен в незаконно подпомагане на чужденци да преминават в страната

На 31.03.2016 г., по искане на Районна прокуратура – Бургас за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”, Районен съд-Бургас определи мярка за неотклонение „домашен арест“ на Светлозар С. на 48 години – за престъпление по чл. 281 ал.2 т.1и т.5 вр. ал.1 от НК .

Припомняме, че  Светлозар С. беше задържан на 30.03.2016г. по пътя гр.Созопол-гр.Бургас при превозване в багажника на л.а. „Форд Мондео” на двама чужденци –афганистански граждани.

Светлозар С. е осъждан до момента общо три пъти – за държане на наркотици, за кражба и за документа измама, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок  от пет години на определено общо наказание по тези три присъди в размер на три години лишаване от свобода .

Съдът прие доводите на държавното обвинение, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, като определи мярка за неотклонение „домашен арест” – която същият следва да търпи по местоживеене в гр.София .

Разследването по делото продължава.