Районна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа три лица, обвинени в причиняване на телесна повреда на кандидат за кмет на с.Зидарово, общ. Созопол

26 Октомври 2023 г.

Районна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа А.С., Ц.П. и И.К. Те са обвинени, че в съучастие като подбудител и помагач, както и като извършители са причинили лека телесна повреда на Х.Б., изразяваща се в контузни рани и синини по тялото и ръцете му, счупване на ребро, като деянието е извършено с користна цел – срещу възнаграждение, изразяващо се в парична сума. Престъплението е осъществено на 22.10.2023 година в с.Зидарово, общ. Созопол. То е квалифицирано по чл.131, ал.1, т.10, вр. чл.130, ал.1, вр. чл.20, ал.3 и ал.4 от НК.

По време на разследването е установено, че А.С. е действал като подбудител и помагач, склонявайки Ц.П. и И.К. чрез удари с юмруци, ритници и метална палка да причинят телесна повреда на Х.Б.. А.С. е и улеснил умишлено Ц.П. и И.К., предоставяйки им средства, разяснения и съвети. Ц.П. и И.К. са нанесли удари по тялото и главата на пострадалия, причинявайки му телесното увреждане.

Тримата обвиняеми бяха установени и задържани при специализирана полицейска операция, осъществена в градовете София, Бургас и Созопол.

Предстои Районна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на тримата обвиняеми.