Районна прокуратура – Ямбол ръководи разследването по досъдебно производство за управление на лек автомобил след употреба на наркотични вещества

19 Октомври 2023 г.

Районна прокуратура – Ямбол ръководи разследването по досъдебно производство за управление на лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Престъплението е осъществено на 16.10.2023 година, в град Ямбол. То е квалифицирано по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Установено е, че служители на ОД на МВР-Ямбол са извършили проверка за употреба на наркотици от 52-годишен водач на лек автомобил. Тестът е показал положителен резултат. Водачът е отказал да даде кръвна проба. Управляваното от него превозно средство е иззето от полицейските служители.

Към момента на извършване на престъпното деяние И. А. е бил заличен от списъците с кандидати за общински съветници в община Ямбол, което го определя като лице без имунитет.

Наблюдаващият прокурор ще предприеме последващи действия за престъпното деяние след запознаване с наличната доказателствена съвкупност по случая.