Съобщение

2 Декември 2015 г.

Потвърдиха  присъда от една година и четири месеца „лишаване от свобода“, като наказанието е отложено за изпитателен срок от три години, на водач причинил смърт на пътя

          Бургаският апелативен съд  е потвърдил осъдителна присъда на Окръжен съд –Сливен, с която е признал Петьо Николов Прангов за виновен в причиняване на смърт на пътя по непредпазливост.

          Подсъдимият Прангов работел като шофьор в бургаско търговско дружество.Било му е възложено управлението на товарен автомобил.

           На 09.11.2014г. подсъдимият Прангов изпълнявал курс до гр. Гълъбово, обл.Стара Загора. На главен път II-66, на около един километър след с.Злати войвода, в посока Нова Загора, Прангов предизвикал ПТП с каруца движеща се на пътя.

           Прангов е признат за  виновен за причинената смърт на водача на каруцата.

           Подсъдимият не е съобразил скоростта си на движение с конкретните условия на видимост на пътя.

           Престъплението за което Прангов е осъден е по чл.343,ал.1,б „б“ вр.чл.342,ал.1 от НК вр. чл. 58а, ал.1 от НК.

          На Прангов, който е роден през 1972г. в с.Ветрен, общ. Мъглиж, е постановено наказание от една година и четири месеца  „лишаване от свобода“, като изтърпяването на наказанието е отложено за изпитателен срок от три години.

          Апелативен съд –Бургас е изменил присъдата на Окръжен съд –Сливен в частта на определеното наказание за  лишаване да управлява МПС на Пангов, като от две години го е намалил на една година и шест месеца.

          Решението може да бъде обжалвано и протестирано пред ВКС  в срок от 15 дни. 

 

          

                                                      Пресцентър при Апелативна прокуратура -              

                                                                              Бургас