Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 48 часа мъж и жена, обвинени за кражбата на пари и накити на обща стойност 165 000 лева

14 Януари 2023 г.

Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 48 часа Д.Д. и Г. П. Те са обвинени за това, че противозаконно са отнели златни накити и парични средства от жилищен апартамент в гр. Бургас. Кражбата е осъществена на 11.01.2023 г., а общата сума на отнетото възлиза на 165 000 лева. По отношение на Д.Д. престъплението е квалифицирано по чл.196 от НК, тъй като той е извършил престъпното деяние при условията на опасен рецидив. По отношение на Г.П. престъплението е квалифицирано по чл. 195 от НК. Обвиняемите са действали в качеството си на съизвършители и след предварителен сговор по между си.

По време на разследването е установено, че обвиняемите са действали с предварителна подготовка. Собствениците на откраднатите пари и вещи са били наблюдавани и следени. В тяхното жилище е проникнато чрез използване на техническо средство. Обвиняемите са установени и задържани благодарение на отличните действия на отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР – Бургас. Откраднатите сума и ценности са открити. Те са били разделени на две, като по-голямата част е била закопана в земята.

Предстои Районна прокуратура - Бургас да внесе в съда искане за вземане на мерки за неотклонение спрямо обвиняемите.