По обвинителен акт на Районна прокуратура - Бургас бе наложено наказание от шест години „лишаване от свобода“ по отношение на Т.И., подсъдим за кражби, извършени при условията на опасен рецидив

21 Октомври 2022 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Бургас бе наложено наказание от шест години „лишаване от свобода“ по отношение на Т.И. Той  е подсъдим за  това, че противозаконно е отнел чужди движими вещи от владението на пет лица. Престъпните деяния са извършени в периода от 01.02.2022 г. до 13.02.2022 г. в гр. Бургас. Престъплението е квалифицирано по чл.196 от НК, тъй като е извършено при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че в горепосочения период Т.И. е отнел противозаконно чужди движими вещи от пет автомобила, паркирани в „Приморски парк“ на гр. Бургас. Общата стойност на откраднатото възлиза на 2864 лева.

Присъдата на Районен съд - Бургас, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.