Окръжна прокуратура - Ямбол предаде на съд Т.Ч., обвинена в причиняване по непредпазливост на смъртта на мъж, настъпила при пътнотранспортно произшествие

15 Септември 2022 г.

Окръжна прокуратура-Ямбол предаде на съд Т.Ч. Тя е обвинена за това, че по непредпазливост е причинила смъртта на мъж и осем средни повреди на жена. Вредоносният резултат е настъпил при пътнотранспортно произшествие. Престъпното деяние е осъществено на 03.09.2021 г. на път в посока от с. Зимница, обл. Ямбол към пътен възел „Петолъчката“. То е квалифицирано по чл.343, ал.4, вр. ал.3, б. „б“, предл.1, вр. ал.1, б. „в“, вр. чл.342, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемата, която е управлявала лек автомобил, е предприела маневра - изпреварване на друг автомобил. В края на предприетата маневра превозното средство на обвиняемата, което се е движело със скорост от 97 км/ч, е ударило изпреварваната кола. Това насочило автомобила на обвиняемата в лентата за насрещно движение, където в този момент се е движил автомобила на пострадалите. Последвал удар между двете превозни средства. Това довело до ротационно движение на автомобила на пострадалите, който бил блъснат и от правомерно движеща се товарна композиция. Пострадалият мъж е починал на 10.09.2022 г. в болнично заведение.

Окръжен съд-Ямбол е насрочил заседанието си на 20.09.2022 г.