Шестима нови прокурори попълниха редиците на Районна прокуратура – Бургас

14 Септември 2022 г.

Шестима нови прокурори встъпиха в длъжност в Районна прокуратура – Бургас. Те са класирани след спечелен конкурс за първоначално назначаване. Новите магистрати бяха посрещнати от прокурор Мария Маркова, която изпълнява функциите на административен ръководител на Районна прокуратура – Бургас.

Христо Гамов е роден в гр. Казанлък. Завършил е висшето си образование в Бургаския свободен университет. Притежава повече от пет годишен стаж като разследващ полицай в ОД на МВР – Стара Загора.

Дилиян Царев е роден в гр. Сливен, завършил е ПУ „Паисий Хилендарски“. Работил е повече от седем години като адвокат.

Радина Данаилова е родена гр. Силистра. Тя е завършила ‚юридическото си образование във ВУ „Св. св. Кирил и Методий“. През последните повече от три години е работила като разследващ в ОД на МВР – Ловеч.

Петя Одринска е родена в гр. Бургас. Завършила е Бургаския свободен университет. През последните девет години е била разследващ полицай в ОД на МВР – Бургас.

Лъчезар Петков е роден в гр. Бургас. Завършил е юридическото си образование в СУ „Св. Климент Охридски“. Притежава повече от десет години стаж като разследващ полицай в ОД на МВР – Бургас.

Божидара Мартинова е родена в гр. Враца. Висшето си образование е завършила в ПУ „Паисий Хилендарски“. През последните повече от 15 години е работила като дознател и разследващ полицай в ОД на МВР – Пловдив.

Прокурор Мария Маркова пожела на новите си колеги попътен вятър в прокурорската професия.