По внесено искане на Окръжна прокуратура Сливен, съдът задържа под стража обвиняемия В.А. за производство, държане на високо-рисково наркотично вещество – метамфетамин, с цел разпространение и за държане на материали за производство на наркотични вещества

29 Юли 2021 г.

След внесено искане на Окръжна прокуратура Сливен, съдът определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия В.А., за това, че на 25.07.2021г. в къща в гр.Сливен на ул.“Пирин“, без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите /ЗКНВП/, произвел и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 10гр. метамфетамин – престъпление по чл.354а ал.І изр.1 от НК, както и ЗАТОВА ЧЕ по същото време и на същото място, без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите /ЗКНВП/, държал прекурсори и материали за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с цел разпорстранение - престъпление по чл.354а ал.І изр.2 от НК.

Според наблюдаващия прокурор, по делото е налице обосновано предположение затова, че обвиняемият е извършил тежките умишлени деяния, в което е обвинен, както и че съществува реална опасност същият да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие аргументите на прокурора и наложи на обвиняемия В.А.  мярка за неотклонение  „Задържане под стража“.

Определението на ОС-Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас.