По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от три години „лишаване от свобода“ спрямо Бальо В., подсъдим за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив

12 Октомври 2020 г.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол (след постигнато споразумение в съдебно заседание) бе наложено ефективно наказание от три години „лишаване от свобода“ спрямо Бальо В. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи (всичко на обща стойност 31 лева) от владението на мъж, като за целта използвал сила. Грабежът е осъществен на 17.12.2019 г. на асфалтова площадка в близост от ж.п. гарата в град Елхово. Престъплението е квалифицирано по чл.199, ал.1, т.4 от НК. То е извършено при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че Бальо В. е нанесъл удари с ръце и крака по тялото и лицето на пострадалия. Така е успял да отнеме раницата му, в която имало хранителни стоки.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Ямбол, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.