По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николай С., отклонил се от предходно наложената му мярка за неотклонение „домашен арест“

17 Август 2020 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николай С. Той е обвинен за това, че противозаконно държал високорисково наркотично вещество – хероин (разпределено в 42 хартиени пликчета), с цел разпространение. Престъплението е осъществено на 25.06.2020 г. в град Нова Загора. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.1, алт.1, предл.4 от НК.

Окръжна прокуратура – Сливен е внесла (на 26.06.2020 г.) искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, в хода на която Окръжен съд – Сливен е постановил Николай С. да бъде под домашен арест. Дни по-късно, а именно на 03.08.2020 г. в Окръжна прокуратура – Сливен е получено съобщение, че Николай С. се е отклонил и неизпълнява наложената му мярка за процесуална принуда. Обвиняемият е задържан на по-късен етап в град Нова Загора.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.