По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от 2 г. спрямо Васил Ат., обвинен за кражба, извършена в условията на опасен рецидив и противозаконно увреждане на имущество

3 Юли 2020 г.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от 2 г. „лишаване от свобода“ спрямо Васил Ат. Той е подсъдим за това, че противозаконно направил опит да отнеме чужди движими вещи от владението на жена от гр. Стралджа Обл. Ямбол. Престъпното деяние е извършено на 02.02.2020г. от частен дом. Общата стойност на вещите възлиза на 293 лева. Престъплението е квалифицирано по чл.196, ал.1, т.2, вр. с чл.195 ал.І т.3 вр. с чл.194, ал.1, вр. с чл.29, ал.1, б.„а“ и „б“ вр. с чл.18 ал.І от НК, тъй като е извършено при условията на опасен рецидив.

Подсъдимият Васил Ат. e бил признат за виновен и в това, че на същата дата и място противозаконно повредил чужди движими вещи – ПВЦ дограма и стъкло на прозорец на обща стойност 102 лв. – престъпление по чл.216 ал.І от НК.

Постановеното наказание е общо за двете деяния и ще бъде търпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Районен съд – Ямбол не е влязла в законна сила и може да бъде обжалвана пред окръжния съд в града.