Окръжна прокуратура – Сливен задържа за срок до 72 часа Иван К., обвинен за опит за убийство на съпругата си, като деянието е останало недовършено, поради независещи от обвиняемия причини

26 Юни 2020 г.

Окръжна прокуратура – Сливен задържа за срок до 72 часа Иван К. Той е обвинен за това, че е направил опит да умъртви съпругата си. Опитът е останал недовършен, поради независещи от дееца причини (жената е получила квалифицирана медицинска помощ). Престъплението е осъществено на 22.06.2020 г. в град Нова Загора. То е квалифицирано по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

По време на разследването е установено, че престъпното деяние е осъществено пред административна сграда в град Нова Загора. Обвиняемият е използвал нож, с който е нанесъл четири прободни рани (една в гърба и три в областта на корема) в тялото на пострадалата, която е с опасност за живота.

Днес, 26.06.2020 г., Окръжна прокуратура – Сливен  внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, което предстои да бъде разгледано. Обвиняемият също се намира в болнично заведение, тъй като е направил опит за самоубийство след извършване на престъплението.